1397/08/22

معرفی چند دسر مجلسی

معرفی چند دسر مجلسی

همان طور که میدانید، یکی از ارکان پذیرایی در مهمانی، تهیه دسر برای بعد از غذا است. اگر می‌‎خواهید در مهمانی بعدی‎تان با یک دسر فوق‌العاده مجلسی از مهمانانتان پذیرایی کنید، ما به شما کمک می‎کنیم تا راحت‌تر تصمیم بگیرید و شروع به تهیه یک دسر مجلسی کنید.

در بسیاری از مواقع، برای تهیه یک دسر مجلسی با ظاهر و طعم جذاب نیازی به داشتن مهارت خاص در آشپزی یا تهیه مواد گران قیمت و دور از دسترس نمی‌باشد. کافی است کمی خلاق باشید و از سلیقه زنانه خودتان حداکثر استفاده را ببرید.

 

دسر مجلسی ترافل میوه

برای تهیه این دسر خاص و خوشمزه باید اول سس میوه مورد نظرتان را تهیه کنید. در اینجا طرز تهیه ترافل توت فرنگی آموزش داده شده است. براي تهيه سس توت فرنگی،  حدود 200 گرم توت فرنگی های یخ زده را در یک قابلمه کوچک ريخته و روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شوند، سپس آن‌ها را به خوبی له کنید. در ادامه، پوست لیمو ترش رنده شده (نصف یک لیمو)، شکر، و آب را اضافه کنید و اجازه دهيد به مدت 5 دقیقه بپزد تا سس غلیظ شود. سپس سس را از روی شعله بردارید و درون یخچال قرار دهید تا خنک شود. در ظرفی دیگر 250 گرم پنیر خامه ای و 0.5 لیتر ماست میوه‌ای (ماست توت فرنگی) را به خوبی با هم مخلوط کنید. ظرف دسر را آماده كنيد و كف ظرف را با بیسکوییت لیدی فینگر بپوشانيد. روی بیسکوییت‌‌ها کمی پودر قند بپاشید. 0.5 لیتر کرم کاستارد را روی آن بريزيد و ترکیب ماست و پنیر را که در مرحله قبل آماده کردید روی کرم كاستارد بریزید. در لایه بالایی سس میوه را ریخته و مقداری از خود میوه‌ را هم قرار دهید. به همین ترتیب چیدن لایه‌های مواد را از ابتدا تا انتها تکرار کنید تا مواد تمام شود. روي دسر را مي توانيد با خامه فرم گرفته و سس توت فرنگي و توت فرنگي‌هاي اسلايس شده تزيين كنيد. دسر خود را به مدت یک الی دو ساعت داخل یخچال قرار دهید تا آماده سرو کردن شود.

دسر مجلسی ترافل توت فرنگی

 

دسر مجلسی سان شاین

این دسر در واقع همان ژله بستنی خودمان است که کمی بیشتر به ظاهر و تزییناتش توجه شده. بنابراین تهیه آن بسیار ساده و سریع خواهد بود.

برای تهیه این دسر، لیوان‌های بلند و خوشگل مثل گیلاس را انتخاب کنید. ته لیوان را به اندازه دو بند انگشت  از ژله (با طعم و رنگ دلخواهتان) پر کنید. سپس یک لایه بستنی (با طعم دلخواه خودتان) به همان ضخامت روی آن بریزید. و به همین ترتیب لایه ها را تا بالای لیوان ادامه بدهید. در انتها، کمی خامه را روی آن بریزید و  شوکو رول و چتر تزیینی را داخل آن قرار دهید. روی دسر را با میوه یا شکلات تزیین کنید و در آخر روی همه مواد سس آماده بستنی (مثل سس شکلات) بریزید.

دسر مجلسی سان شاین

 

دسر مجلسی پودینگ کاراملی

طعم کارامل برای ذائقه ایرانی‌ها بسیار دلچسب بوده و دسرها و خوراکی‌هایی با این طعم طرفداران زیادی دارند. یکی از دسرهای کاراملی که در دسته بندی دسر مجلسی هم قرار می‌گیرد، پودینگ کاراملی دو رنگ می‌باشد؛ و برخلاف آن‌چه از اسمش به نظر می‌رسد، روش تهیه بسیار ساده‌ای دارد.

برای تهیه 4 لیوان کوچک پودینگ کاراملی، یک پیمانه شکر را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا تبدیل به کارامل شود. دو پیمانه شیر را روی شکر کاراملی شده بریزید تا بجوشد و شکر را کاملا در خود حل کند. در یک ظرف دیگر، 8/1 قاشق چای‌خوری وانیل، یک پیمانه شیر، نصف پیمانه خامه ، یک عدد تخم‌مرغ، و دو قاشق سوپ‌خوری نشاسته را کاملا مخلوط کنید. نيمي از این مواد را به مخلوط شكر كاراملی شده و شیر اضافه کنید و نصف ديگر را در يك قابلمه جداگانه ريخته و يك تكه شكلات تخته اي به آن اضافه کنید. هر دو قابلمه را روي حرارت بگذارید تا جایی که غلیظ شوند. سپس هر دو قابلمه را از روی شعله بردارید و اجازه دهید کمی خنک شوند.

درون هر لیوان مقدار مساوی از محتویات هر دو قابلمه را به صورت دو لایه جداگانه بریزید و درون یخچال قرار دهید تا کاملا خنک و کمی سفت شود. در زمان سرو این دسر مجلسی می‌توانید روی آن را با خامه یا شکلات و میوه تزیین کنید.

دسر مجلسی پودینگ کاراملی

 

دسر مجلسی بیسکوییت بستنی

یک قالب کیک (گرد) را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید و به مدت 2۰ دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا سرد شود.
درون یک کاسه، بستنی با طعم توت فرنگی یا وانیلی را حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا جایی که نرم شود اما کاملا آبکی نشود.
20 عدد توت فرنگی خرد شده را به بستنی اضافه کنید و مجددا حدود ۱ دقیقه هم بزنید. این مخلوط را به قالب کیک سرد شده منتقل کرده  روی آن را کاملا صاف کنید. یک بسته بیسکویت ساقه طلایی را خرد کرده و با مقداری خامه کنید و روی بستنی بریزید. مجددا ظرف را به مدت 2 الی 3 ساعت داخل فریزر قرار دهید تا به یخ ببندد. حال می‌توانید دسر را داخل ظرف برای سرو کردن قرار دهید و روی آن را با خامه فرم گرفته تزیین کنید.

اگر می‌خواهید دسر شما تا حد امکان رژیمی شود، در مرحله مخلوط کردن بیسکوییت با خامه، از مخلوط خامه و شیر به جای خامه خالص استفاده کنید.

دسر مجلسی بیسکوییت بستنی

 

دسر مجلسی پای گیلاس

پای یک دسر رایج است که با انواع مواد تهیه شده و بسیار سبک و خوشمزه است.

در یک کاسه ی بزرگ، نشاسته ذرت، شکر، نمک، عصاره وانیل، عصاره بادام، آب لیمو، نمک، و گیلاس‌های بدون هسته را به خوبی مخلوط کنید. مواد داخل پای گیلاس شما آماده است.

یک لایه از خمیر پای را از یخچال بیرون بیاورید و بگذارید 5 دقیقه در دمای اتاق بماند. روی یک سطح کمی آرد پاشی شده، خمیر را به شکل دایره‌ای به قطر بزرگ و ضخامت 0.5 سانتی متر پهن کنید. ظرفی که می‌خواهید داخل آن پای بپزید را روی خمیر بگذارید و اندازه دایره را چک کنید. خمیر باید 2.5 سانتی متر بزرگتر از لبه‌های ظرف پای باشد. مواد داخل پای گیلاس را با قاشق روی خمیر بریزید. روی مواد تکه‌های کره قرار دهید. سپس باقی مانده خمیر را به همان اندازه پهن کنید و روی پای قرار دهید. با یک چاقو یا قیچی آشپزخانه لبه‌های خمیر را به فاصله ی 2 سانتی متری لبه ظرف قیچی کنید. لبه‎های خمیر بالایی را با خمیر کف پای تا بزنید و لبه‎ها را فشار دهید تا به هم بچسبند و یک لبه ی خمیری درست شود. برای زیبا‌تر شدن و بسته مانده لبه‌های پای، آن را به وسیله انگشتان خود به شکل چین دار در بیاورید. یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری خامه را در یک کاسه کوچک هم بزنید و با یک قلم روی خمیر بالایی بمالید. سپس یک قاشق سوپ‎خوری شکر روی آن بپاشید و بعد 3 تا 4 شکاف کوچک روی لایه رویی پای درست کنید.

فر را با دمای 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتی‎گراد) داغ کنید. پای را به مدت 20 دقیقه در فر بپزید؛ سپس دما را به 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتی‎گراد) کاهش دهید و 30 تا 40 دقیقه دیگر اجازه دهید تا روی خمیر طلایی شود. پای شما حاضر است! اما حتما قبل از سرو کردن اجازه دهید تا به خوبی سرد و سفت شود.

دسر مجلسی پای گیلاس