1397/06/10

معرفی بهترین فینگر فود تولد

معرفی بهترین فینگر فود تولد

فینگر فود‌ها چیستند؟

در مهمانی‌های کوچک یا بزرگ، یا در جشن‌های بزرگی مانند عروسی‌ها حتماً دیده‌اید که غذاهای کوچکی هستند که بدون اینکه درگیر دَنگ‌و‌فَنگ غذاخوردن بشوید، می‌توانید میل کنید. بسیاری از آن‌ها معمولاً در لقمه‌های کوچکی پیچیده شده‌اند و شماری هم به یک چوب متصل‌اند تا هرگونه زحمتی نظیر شستن دست‌های چرب و... وجود نداشته باشد. در لحظه‌ای به دست بگیر و در آنی یک لقمه‌اش کن، تمام! دیگر هرگونه زحمتی همچون به دست گرفتن قاشق یا چنگال یا چاقو و... وجود ندارد، فقط لذت غذا خوردن است و مزه‌کردن یک مزۀ خوشمزه!  گپ‌زدن با دوستان، در‌حالی‌که یک لقمۀ کوچک را به‌راحتی می‌توان مزه کرد، حس خوشایندی دارد. می‌توان ماجراجویی‌‌های غذایی کرد و مزۀ چند نوع غذا را چشید، البته همۀ این‌ها وقتی امکان‌پذیر است که چند نوع فینگر فود تدارک دیده شده باشد!

چرا به فینگر فود‌ها نیازمندیم؟

هر مراسمی، ساز و کار خاص خود را می‌طلبد. مراسمی چون سمینارها و کنفرانس‌ها که تمرکز بیشتر روی تبادل علمی و فرهنگی‌ست، معمولاً به غذایی ساده که ته دل مهمانان را بگیرد بسنده می‌کنند که حواس‌ها از آنچه که باید پرت نشود. در مراسمی چون عزاداری‌ها، غذا را معمولاً در یک وعده یا حتی بسته‌بندی می‌کنند که کانون تمرکز مراسم جابه‌جا نشود. در جشن‌ها و فستیوال‌ها و عروسی‌ها، که بساط شادی و پایکوبی در میان است، نمی‌توان از غذا چشم پوشید؛ چراکه ضرب‌المثلی قدیمی وجود دارد که می‌گوید نیمی از مراسم عروسی، غذای آن است، و علاوه بر همه این ها، فینگرفود در مراسم تولد یکی از اجزای جدا نشدنی این مراسم است.

با‌این‌حال، حتی اگر هزاران نوع غذا را تدارک ببینید، متأسفانه یا خوشبختانه ظرفیت معدۀ انسان مقدار مشخصی‌ست و نمی‌توان از آن جلوتر رفت. اینجاست که بحث فینگر فودها به میان می‌آید؛ چراکه این امکان را فراهم می‌کنند که در طول یک جشن، مهمان بتواند مزه‌های گوناگون را تجربه کند یا ماجراجویی‌های غذایی کند، و درعین‌حال، آرامش خاطر داشته باشد که فضای کافی برای تجربۀ مزه‌های دیگر در اختیار دارد. لذت تجربۀ مزه‌های خوشایند در یک شب دلنشین، از آن دست تجربه‌هایی‌ست که تنها کسانی که آن را از سر گذرانده‌اند می‌توانند بیان کنند! پس اگر خودتان چنین فضایی را تجربه کرده‌اید، یا قانع شده‌اید که می‌توان مراسم جشن را یک گام جلوتر برد، متن را با ما ادامه بدهید که می‌خواهیم چند نوع فینگر فود درجه اول با کالباس را به شما معرفی می‌کنیم.

فینگرفود برای تولد

جشن تولد فرزند یا همسر عزیز دلتان است و دوست دارید که سنگ تمام بگذارید. فهرست خرید بلندبالایی دارید، از کیک و شیرینی گرفته تا بادکنک‌های رنگارنگ و میوه و ... کارهای جشن تولد تمامی ندارد، تازه غذا هم هست! بهتر است برای پذیرایی از مهمانان - که از دوستان و فامیل هستند - از فینگر فود تولد استفاده کنید.

فینگر فود تولد گزینه بسیار خوبی است چون هم حجم هر وعده از این غذاها کوچک است و مهمانان می‌توانند از همه انواع غذاهایی که دوست دارند نوش جان کنند و هم اینکه اگر با خوردن کیک و شیرینی و میوه اشتهای شما و مهمانانتان کم شده، بدون اینکه اذیت شوید، می‌توانید با بقیه عزیزان همراهی کنید.

 

بهترین فینگر فود تولد چیست؟

سالاد الویه پای ثابت جشن‌های تولد

سال‌ها است که سالاد الویه محبوب‌ترین خوراکی در جشن‌های تولد است. این سالاد ترکیب فوق‌العاده خوشمزه‌ای از سیب‌زمینی، سینه مرغ یا کالباس، سبزیجاتی مانند نخودفرنگی، هویج و ذرت در کنار سس لذیذ مایونز و تکه‌های ریز شده خیار شور و تخم‌مرغ آب پز است. می‌توانید به شیوه سنتی، این سالاد را در ظرف بلور ریخته و در کنار گوجه‌فرنگی، کاهو و خیار شور خردشده همراه با زیتون و نان فرانسوی یا بولکی سرو کنید. اگر دوست دارید که مهمان‌ها را از تهیه ساندویچ راحت کنید شاید بهتر است از مینی ساندویچ الویه استفاده کنید که همه کارهای را راحت کرده است. اگر هم مایلید تا این سالاد را به شیوه‌ای مدرن سرو کنید بهتر است سراغ کاناپ الویه بروید و از سالاد الویه قالب خورده بهره ببرید.

 بهترین فینگر فود تولد

کاناپ ژامبون و پنیر؛ خوشگلِ خوشمزه

از دیگر پیشنهادهای فینگر فود تولد می‌توان کاناپ ژامبون و پنیر را برشمرد. این مینی اسنک‌های ریزه میزِ خیلی خوشمزه هستند و می‌توانند بخشی از بشقاب مهمان‌های جشن تولد را به خود اختصاص دهند. تهیه کاناپ ژامبون و پنیر پیچیده نیست اما کمی حوصله می‌خواهد. یک ورقه نان تست که روی آن را یک لایه ژامبون مرغ پوشانده و یک ورق پنیر گودا روی آنها جا خوش کرده و با سس مایونز، یک گوجه گیلاسی و کمی جعفری تازه تزئین شده است و برای اینکه همه این لایه‌ها به‌خوبی روی‌هم بنشینند باید از یک خلال‌دندان استفاده کرد.

فینگر فود جذاب برای تولد

 

اسپرینگ رول؛ یک خانواده سه نفرِ از فینگر فود تولد

اسپرینگ رول یکی از بهترین انواع فینگر فود تولد است که با توجه به ذائقه‌تان و مواد اصلی به‌کاررفته در تهیه آن به سه دسته اسپرینگ رول گوشت، مرغ و سبزیجات دسته‌بندی می‌شود. اسپرینگ رول گوشت از ترکیب پیاز تفت داده‌شده همراه با گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌های پرطرفداری مثل نمک، فلفل و زردچوبه و کمی رب که در لایه‌ای از خمیر یوفکا پیچیده و سرخ می‌شود، تهیه می‌گردد.

اسپرینگ رول مرغ و قارچ که محبوب‌ترین نوع از فینگر فود تولد است در دل خود تکه‌ای از سینه مرغ پخته را دارد که با قارچ و پیاز به‌خوبی تفت داده‌شده است. این مواد اصلی را ادویه مخصوص همراهی می‌کنند و همگی در قامتی از خمیر یوفکا در روغن داغ سرخ می‌شوند تا آماده خورده شدن باشند!

اسپرینگ رول سبزیجات همان غذای فینگر فود تولد است که برای یک میز پر از غذاهای گوشتی مناسب است. در داخل این اسپرینگ رول پر است از سبزیجات بخارپز شده‌ای که با قارچ و پیاز تفت داده شده‌اند و لای خمیر یوفکا در روغن حسابی سرخ شده‌اند تا پوستی طلایی و زیبا پیدا کنند. هویج، سیب‌زمینی و قارچ از اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده این فینگر فود است. در داخل برخی دیگر از انواع اسپرینگ رول حاوی سبزیجات هم می‌توانید سایر سبزی‌های خوشمزه نظیر پیازچه، کلم‌برگ سفید و هویج خلال شده را پیدا کنید که در کنار سویا و سس مخصوص مزه‌ای عالی دارند.

اسپرینگ رول گوشت برای تولد

 

پیراشکی گوشت را دریاب!

پیراشکی غذایی است که داخلش را با یک یا چند ماده خوراکی پخته‌شده پر کرده، بدنه بیرونی آن را در روغن سرخ‌کرده و میل می‌کنند. این سبک غذایی که ریشه در روسیه و کشورهای شرقی اروپا دارد این روزها در مهمانی‌های ما هم طرفدارهای خاص خود را پیداکرده است. پیراشکی گوشت بدنه‌ای ترد و خوشمزه دارد تا مزه گوشت و مخلفات و ادویه‌هایی که در داخل آن کار شده به‌مراتب بهتر شود. برای اینکه میز غذایتان در جشن تولد کامل و بی‌نقص باشد حتماً جایی را برای این پیراشکی خوش آب و رنگ بازکنید.

فینگر فود تولد - پیراشکی

رول کوکو سبزی

هرچند حضور این همراه بی‌تکلف در جشن‌های تولد خیلی رایج نیست، اما رول کوکو سبزی می‌تواند جای خود را در دل مهمانان و البته میزبان به‌خوبی باز کند. اگر گول اسم ساده‌اش را نخورید، با نخستین گازی که از این فینگر فود تولد می‌زنید، می‌توانید یک حس و حال دوست‌داشتنی را تجربه کنید، به‌خصوص اگر دلتان از آن‌همه غذای گوشتی به تنگ آمده باشد واقعاً این لباس تازه‌ی کوکو سبزی برازنده‌اش خواهد بود، مگر آنکه آن را نبینید! بعضی‌ها هم برای آنکه جلوه‌ای تازه به این اسنک سرسبز بدهند، روی آن را با کالباس تزئین می‌کنند.

رول کوکو سبزی تولد

سمبوسه یک گزینه نوستالژیک

اگر دلتان می‌خواهد بخشی از میز غذای جشن تولدتان رنگ و بوی نوستالژیک داشته باشد می‌توانید روی وعده‌های کوچک سمبوسه سیب‌زمینی حساب ویژه‌ای بازکنید. گرچه ممکن است بسیاری از افراد سمبوسه را به‌عنوان یک فینگر فود تولد به‌حساب نیاورند، اما این اسنک خوشمزه طرفدارهای خاص خودش را دارد و اگر در بین مهمانان، فردی با اصالت جنوبی دارید، حتماً جایی برای آن بازکنید. سمبوسه همچنین می‌تواند یکی از خوش قیمت‌ترین گزینه‌هایی باشد که روی میز می‌گذارید. سمبوسه یکی از خوراکی‌های معروف و محبوب در جنوب ایران است که در پخت آن از نان لواش، پیاز، گوشت قرمز، انواع سبزیجات معطر، سیب‌زمینی، فلفل قرمز و ادویه‌جات استفاده می‌شود.

سمبوسه گوشت - فینگرفود تولد

سینی‌های میکس فینگر فود

برای اینکه خیال خودتان از فینگر فود تولد راحت کنید، می‌توانید چند سینی مختلف از میکس‌های جذاب را سفارش دهید. از سینی میکس فینگرفود مامان حلما گرفته تا سینی میکس فینگر فودهای مامان مهگل و حتی سینی میکس فینگرفود رولی مامان نگار همه آنچه برای برگزاری یک جشن آبرومند تولد نیاز دارید همینجاست. مزیت این سینی‌ها این است که دیگر لازم نیست وقت ارزشمند خود را صرف چندین مدل غذا کنید و آخرسر هم به نتیجه دلخواه نرسید.

اگر بخواهیم به ترتیب محتویات این سینی‌های خوشمزه را بررسی کنیم چنین می‌شود که مامان حلما ترکیبی از کیک مرغ، مینی ساندویچ همبرگر، بورک گوشت و قارچ، بورک اسفناج و قارچ، فرنچ تست سوخاری و رولت ژامبون را آماده کرده است. مامان مهگل اسپرینگ رول گوشت، بورک گوشت، کراکت سیب‌زمینی مغزدار، کاناپ مرغ و گردو، میت بال بادمجان را کنار هم قرار داده تا یک سینی پروپیمان برای شما آماده کند. مامان نگار هم از سمبوسه سیب‌زمینی گرفته تا پیتزا رولی، تارت مرغ و کوکو یک ترکیب عالی را تشکیل داده است. با سفارش هر سه سینی میکس فینگر فود تولد هیچ آیتمی را از دست نمی‌دهید و میزی رنگارنگ را برای مهمان‌ها خواهید چید. خوش بگذره!



فینگر فود تولد با کالباس، یک خوراک درجه یک!

تنوع فینگر فودهای تولد به‌راستی چشمگیر است. یک نکتۀ مهم در آشپزی اساساً این است که یک آشپز حرفه‌ای، تصویری از اینکه مواد اولیۀ مختلف چه مزه‌ای دارند، در ذهن خود داشته باشد و مهم‌تر از آن، بداند و بتواند حدس بزند که ترکیبی از غذاهای مختلف، چه مزه‌هایی را نتیجه خواهد داد. اگر خودتان می خواهید فینگرفود تولد را تهیه و اماده کنید باید به این نکته دقت کنید که صرفا با ترکیب چند ماده غذایی نمی توانید فینگرفودهای خوشمزه درست کنید. اگر با تبدیل‌‌شدن به یک آشپز درجه یک فاصله دارید، بهتر است که معدود مواد اولیه‌ای را مدنظر داشته باشید و سعی کنید با بازی در ترکیب این مواد اولیه، بفهمید که از هر یک از آن‌ها به چه میزان باید استفاده کنید و این مواد را چگونه ترکیب کنید.

در اینجا لازم است به دو نکته توجه کنیم:

نکتۀ اول: اساساً وقتی می‌گوییم فینگر فود با کالباس، یک‌سری از بایسته‌ها ناخواسته با آن همراه است. مسئلۀ اول، مسئلۀ رول‌‌های کالباس است. فینگر فود با کالباس را عمدتاً با رول‌کردن و ورق‌ای کردن کالباس درست می‌کنند. پس اگر در نظر دارد فینگر فود با کالباس درست کنید، بهتر است به‌محض خرید بگویید که آن را به‌صورت ورقه‌های نازک در آورند. اگر در نظر دارید که مواد اولیۀ زیادی را در آن بگنجانید، بهتر است این ورقه‌های کالباس را به‌صورت نازک برش دهند تا بتوانید در ترکیب نهایی به‌راحتی با این ورقه‌ها بازی کنید و شکل‌ها مختلفی بدان بدهید، مگر اینکه بخواهید فینگر فود با کالباس را به‌شکل دیگری تهیه کنید که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

نکتۀ دوم: وقتی از فینگر فود حرف می‌زنیم، لاجرم از نخستین تصاویری که به ذهنمان خطور می‌کند بحث سیخ‌های چوبی یا خلال دندان است. پیشنهاد می‌کنیم تا آنجا که امکان دارد از خلال دندان استفاده نکنید، به سه دلیل مهم: ۱. درازای خلال‌های دندان کم است؛ ۲. این خلال‌ها در دو انتها تیز هستند؛ ۳. مهمان را ممکن است به یاد کارهایی بیندازد که با خلال دندان می‌کنند!

برای این کار بهتر است از سیخ‌های کوچک چوبی استفاده کنید. اطلاعی در دسترس نیست که این سیخ‌ها آیا در طول‌های مختلف در تمامی ایران در دسترس هست یا نه، اما دست‌کم در دو درازای مختلف و مناسب دیده شده‌اند. بهتر است که از این سیخ‌ها استفاده کنید و اگر احساس می‌کنید بیش‌از‌حد بلند هستند، به‌راحتی با یک انبر‌دست یا هر وسیلۀ مشابه دیگری آن‌ها را به درازای مدنظر تغییر حالت دهید.

دستور درست کردن فینگر فود با کالباس

مواد لازم:

  • کالباس (ورقه‌ای یا به‌صورت تکه‌ای)
  • نان تُست
  • پنیر ورقه‌ای گودا
  • گوجۀ گیلاسی
  • خیارشور
  • زیتون
  • فلفل (در صورت تمایل)

این فینگر فود با کالباس جزو ساده‌ترین و راحت‌ترین فینگرفودهایی‌ست که می‌توانی به‌سادگی تهیه کنید. یک چیز مهم که در درست‌کردن فینگر فود‌های ساده مهم است، استفاده از چند خوراکی دم‌دستی اما لذیذ است. پیشنهاد می‌کنیم که استفاده از گوجۀ گیلاسی (یا همان گوجه‌فرنگی‌های کوچک)، انواع زیتون، خیار شور و چند مدل فلفل را مدنظر داشته باشید. این خوراکی‌های لذیذ، هم رنگارنگ هستند و هم به‌سادگی با سیخ‌های چوبی هماهنگ می‌شوند. کافی‌ست خیار شورها را از عرض ببرید (خیار شور مزه‌ای قوی دارد، استفادۀ فراوان از آن سبب می‌شود که مزۀ باقی خوراکی‌ها به حاشیه برود!) و در دو انتها قرار دهید. از زیتون‌ها هم یکی در ابتدا و یکی در انتها استفاده کنید و گوجه را به میل خود، یا در پایین یا در بالا، هر طرف که مایل بودید.

حالا ورقه‌های کالباس و پنیر گودا را روی هم قرار داده و در میان دو نان تست قرار دهید. بین هفت تا ده دقیقه صبر کنید و اجازه دهید که ساندویچ‌ها به‌خوبی بپزند. سپس ساندویچ‌ها را بیرون آورده و به مربع‌های کوچک تقسیم کنید. پنیر‌های گودای لذیذ، آب شده‌اند و مانند چسبی تکه‌های نان و کالباس را در کنار یکدیگر نگه داشته‌اند. این تکه‌ها را در میانۀ سیخ‌ها بگذارید و در ابتدای و انتهای سیخ، زیتون‌ها و گوجه‌ها و باقی مخلفاتی را که مدنظر دارید، قرار دهید. حال این سیخ‌ها سحرانگیز را به‌خوبی کنار هم بچینید تا ظاهری زیبا داشته باشند و برای خود و مهمانانتان سرو کنید. نوش جان!

نکتۀ مهم: نان‌های تست، به‌خاطر حجم زیاد کربوهیدراتی که دارند، و پنیرهای گودا به‌علت درصد بالای چربی، ممکن است سبب سنگین‌شدن این فست‌فود شوند. اگر مهمانانتان را اکثراً خانم‌ها تشکیل می‌دهند یا آقایانی که به میزانی کالری دریافتی حساسیت دارند، بهتر است از حجم مصرفی این مواد بکاهید یا از انواع رژیمی آن استفاده کنید.

فینگر فود تولد با رول کالباس

بحث رول که به میان می‌آید، یک آشپز تازه‌پا یا کهنه‌کار باشید فرقی نمی‌کند، اولین تصویری که باید به ذهنتان برسد تصویر ورقه‌های نازک از هر چیزی است که در تدارک این غذا نیاز است. در اینجا هم فرقی نمی‌کند، اساساً رول کالباس نیاز دارد که کالباس ورقه‌ای باشد. بحث فینگرفود هم به میان می‌آید باید مدنظر داشت که حتماً‌ خلال دندان یا سیخ چوبی هم وجودش واجب است. خب. این تا اینجای کار. حال برویم به‌سراغ مواد اولیه. باید در نظر داشته باشید که فهرست مواد اولیه در فینگر فود با رول کالباس بسیار زیاد است؛ پس خودتان را محدود نکنید (مراقب باشید که این فکر هم در ذهنتان رسوخ نکند که فقط یک دستور پخت وجود دارد و لاغیر، منعطف باشید).

مواد لازم برای این فینگر فود عبارت‌اند از:

 

  • نان نازک (هر نوع نانی که مایل بودید، فقط زیاد شیرین یا شور نباشد)
  • کالباس (مرغ یا گوشت)
  • گوجه‌فرنگی
  • خیارشور
  • زیتون
  • گوجه گیلاسی
  • جعفری
  • فلفل دلمه‌ای
  • سس مایونز

خب برای شروع ابتدا کالباس‌ها را به‌صورت ورقه‌ای در می‌آوریم. بسته به ضخامتی که برای رولمان مدنظر داریم، این ضخامت را تعیین کنید. فقط مدنظر داشته باشید که ورقه‌های ضخیم سخت‌تر رول می‌شوند و ورقه‌های نازک‌تر زیاد مزۀ کالباس را ملموس نمی‌کنند، پس بهتر است حد وسط را مدنظر داشته باشید.

بعد از ورقه‌ای کردن کالباس نوبت به خیارشورها و گوجه‌ها می‌رسد. اما پیش از آن یک نکتۀ طلایی را باید بدانید که چه در هنگام درست‌کردن شیرینی‌ها و چه در زمان درست‌کردن رول‌های کالباس به دردتان می‌خورد: «هرگز لایه‌های درونی رول‌ها را خیس به میانش نگذارید!». دلیلش بسیار واضح است: معمولاً چنین رول‌های بعد از آماده‌شدن شُل می‌شوند و حس خوبی را منتقل نمی‌کنند (چیزی مانند برنج‌های بسیار شفته‌شده!). به همین دلیل، بهتر است مواد داخل رول را کاملاً آبگیری کنید. گوجه‌ها و خیارشورها و هر چیز دیگری را که مستعد وارفتن و آب‌انداختن است، برای رول شدن آماده کنید. مثلاً هسته‌های و قسمت‌های‌ آبکی گوجه‌فرنگی را بگیرید که رولی که درست می‌کنید جاندار و ترد باشد و بماند.

پس از گرفتن قسمت‌های آب‌دار این مواد، نان نازکی را که انتخاب کرده‌اید، پهن کنید. روی آن را با یک لایه نازک (یا اصطلاحاً «فیلم»)  از سس (هر سسی که به نظرتان خوب آمد) بریزید و خوب پخش کنید. سس برای بهتر کردن مزه است، پس مراقب باشید فقط یک لایۀ نازک «اون‌ورش پیدا» (!) باشد و از این ضخیم‌تر نشود. حاشیه‌ها را هم مانند هر رول دیگری آزاد بگذارید و هیچ چیزی اضافه نکنید. حال همۀ مواد را کنار هم به‌صورت ستونی بچینید. مراقب باشید که باید همه‌چیز کاملاً خرد شده باشد تا در رول‌شدن ایجاد مشکل نکند. سپس نان را از یک طرف به طرف دیگر بچرخانید، همان‌طور که فرش را لوله می‌کنید. حالا به هر اندازه که مایل بودید، این رول را ببرید. یک سیخ چوبی کوچک را از درون این رول عبور دهید و سپس در انتها گوجه گیلاسی و زیتون را اضافه کنید. تمام!

 

دیدن تمامی فینگرفودهای تولد در مامان‌پز

 

این مطالب را هم بخوانید :

معرفی بهترین فینگرفودها برای مهمانی

تزیین جشن تولد کودک