1397/08/22

معرفی چند دسر ساده

معرفی چند دسر ساده

معمولا مهمانی‌های ما شامل یک وعده غذایی پذیرایی از مهمانانمان می‌شود. آشپزی برای مهمانان از رسوم ایرانیان بوده و به این ترتیب سعی می‌کنیم اوقات خوشی را برای کسانی که دوستشان داریم فراهم کنیم. یکی از ارکان پذیرایی در مهمانی، تهیه دسر برای بعد از غذا است؛ اما چون همیشه درگیر تهیه چند نوع غذا و رسیدگی به نظم و نظافت خانه‌مان هستیم، زمان زیادی برای تهیه دسر باقی نمی‌ماند. در بسیاری از اوقات هم ممکن است ندانیم که چه دسری درست کنیم و به چه موادی برای تهیه آن نیاز خواهیم داشت. در تهیه دسر برای بعد از غذا باید به این نکته توجه داشته باشید که دسر شما طعم شیرین داشته باشد تا به هضم غذا کمک کرده و باعث ایجاد سنگینی در معده نشود.

در این‌جا با ما همراه باشید تا با چند دسر ساده و طرز تهیه آن‌ها آشنا شوید:

 

دسر زعفرانی

دسر زعفرانی یکی از ساده‌ترین و خوشمزه‌ترین دسر‌هایی است که ‌‎می‌توانید در زمانی بسیار کم آن را تهیه کنید.

نصف پیمانه آب را در قابلمه ریخته و 2 قاشق غذاخوری ژلاتین را به آن اضافه کنید. کمی صبر کنید تا دانه‌های ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کنند. سپس قابلمه را روی حرارت شعله بسیار ملایم قرار دهید تا ژلاتین شفاف و مایع شود. در مرحله بعد، 3 لیوان شیر و 1 لیوان شکر را در ظرفی جداگانه روی حرارت قرار دهید تا جایی که کمی گرم شود. پس از آن کمی زعفران ساییده شده را به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید. به محض این‌که احساس کردید شیر در حال به جوش آمدن و قل زدن است، کمی گلاب و وانیل را به همراه ژلاتین مایع به آن اضافه کنید و اجازه دهید که مخلوط کاملا سرد شود. سپس نصف بسته خامه صبحانه را حسابی با چنگال یا همزن هم بزنید تا رقیق شود و خامه رقیق شده را به موادی که در مرحله قبل مخلوط کردید اضافه کنید. مواد را به خوبی هم بزنید تا یک‌دست شوند. برای مرحله آخر، کف قالب مورد نظرتان را کمی با روغن خوراکی چرب کنید و مواد را داخل قالب بریزید و اجازه دهید به مدت 4-5 ساعت داخل دمای یخچال سرد شده و شکل قالب را به خود بگیرد. پس از آن دسر شما آماده سرو است و برای تزیین کردنش می‌توانید مثل ژله آن را به یک ظرف دیگر منتقل کنید.

دسر زعفرانی

 

تارت بستنی

تارت بستنی یک دسر ایتالیایی بسیار خوشمزه است که خصوصا برای فصل‌های گرم بسیار دلچسب می‌شود. از این دسر می‌توانید حتی به عنوان یک عصرانه خوشمزه هم استفاده کنید.

 3 قاشق غذاخوری کره آب شده و یک فنجان (نصف کل مقدار خمیر) خمیرنان (یا خمیر شیرینی) را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی یک ورق فویل پهن کنید و کنار بگذارید. یک پیمانه بستنی (نصف کل مقدار بستنی) را روی یک ظرف صاف به صورت یک لایه پهن کنید و آن را با بادام هندی بو داده شده که به خوبی خرد و ریزریز شده است بپوشانید. سپس روی بستنی و بادام‌ها  را مقدار باقی مانده خمیر نان بپوشانید و به مدت 2 ساعت آن را در فریزر قرار دهید تا به خوبی خودش را بگیرد. پس از آن دوباره یک لایه بستنی روی دسر اضافه کنید و مجددا به مدت 10 الی 12 ساعت در یخچال بگذارید تا خود را بگیرد. برای سرو کردن این دسر، بادام هندی‌ها را روی دسرتان بریزید و آن را به شکل قطعات مربع شکل بریده و سرو کنید.

تارت بستنی

پودینگ تخم شربتی

همه ما در روزهای گرم تابستان برای جلوگیری از گرما زدگی از شربت تخم شربتی استفاده کرده‌ایم. تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود. تخم شربتی گیاهی خودرو و یک‌ ساله از خانواده نعناعیان و شبیه به ریحان ولی با برگ‌ها و تخم‌ های ریزتر می باشد. از خواص آن می‌توان به کاهش وزن، کمک به درمان بیماری‌های تنفسی، درمان عفونت‎های پوستی، انتقال کلسیم به استخوان‌ها، کاهش فشار خون، و کمک به دفع مواد زائد بدن اشاره کرد.

با توجه که خواص متعددی که این دانه بسیار کوچک دارد، می‌‎توان علاوه بر شربت برای تهیه دسر هم از آن استفاده کرد.  طرز تهیه این دسر بسیار ساده بوده و نتیجه آن بسیار خوشمزه می‌شود.

برای تهیه یک لیوان از این دسر بسیار ساده، نصف پیمانه توت فرنگی (یا هر میوه دیگری که دوست دارید، مثل موز) را در غذا ساز یا مخلوط کن به شکل پوره در بیاورید. تخم شربتی را هم جداگانه در آب خیس کنید تا پف کند و دور آن لعاب شکل بگیرد. سپس پوره میوه را با 4/1 پیمانه شیر، تخم شربتی، مقدار بسیار کمی وانیل، و کمی عسل برای طعم‌دار کردن دسر مخلوط کنید. می‌توانید به جای شیر معمولی از شیر نارگیل هم استفاده کنید تا دسر شما طعم خاص‌تر و جدیدتری داشته باشد. همچنین اگر تمایل داشتید تا دسرتان رقیق تر باشد، می‌توانید از شیر بیشتری استفاده کنید. روی ظرف را بپوشانید و دسر را به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید. در نهایت روی آن را با قطعات میوه تزیین و سرو کنید.

پودینگ تخم شربتی

 

ژله رنگین کمان

ژله از دسرهایی است که تقریبا در تمام مهمانی‌ها دیده می‌شود. بعضی از خانم‌ها برای تنوع دادن به ظاهر ژله‌شان از ریختن میوه‌های خرد شده در آن یا مخلوط کردن آن با کمی بستنی استفاده می‌کنند. یکی از کارهایی که با استفاده از ژله ساده می‌توان کرد، تهیه ژله رنگین کمانی است. برای تهیه این دسر احتیاج به بستنی ساده و چند رنگ ژله دارید.

با اولین رنگ ژله کار را آغاز کنید. نصف بسته پودر ژله را با نصف لیوان آب جوش حل کنید. سپس حدود دو سوم این مایع را جدا کرده و کنار بگذارید، به باقی آن کمی آب سرد اضافه کنید و در قالب ژله بریزید. ظرف را داخل یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد. اجازه ندهید تا ژله کاملا بسته شود، چرا که در انتها لایه‌های مختلف آن از هم جدا خواهند شد. مقداری از مایع ژله را که در مرحله قبل جدا کردید با 2 قاشق غذاخوری بستنی وانیلی مخلوط کرده و خوب هم بزنید. سپس این مخلوط را روی لایه ژله‌ای که داخل یخچال بریزید و مجددا در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد. این مراحل را برای سایر رنگ‌های ژله تکرار کنید. در نهایت ظرف را داخل یخچال بگذارید تا ژله کاملا خودش را بگیرد. در زمان سرو، برای این‎که دسر شما به خوبی از ظرف جدا شده و در بیاید، ظرف آن را کمی در آب جوش فرو ببرید.

ژله رنگین کمان

 

این مطالب را هم بخوانید:

غذاهای جدید برای مهمانی

غذاهای نونی برای مهمانی

معرفی چند دسر مجلسی

معرفی چند دسر ساده

غذا برای ناهار

ساندویچ های خانگی

غذاهای رژیمی

ناهار خوشمزه برای مهمانی