1397/08/22

معرفی چند دسر ساده برای مهمانی ها

معرفی چند دسر ساده برای مهمانی ها

معمولا مهمانی های ما شامل یک وعده غذایی پذیرایی از مهمانانمان می شود. آشپزی برای مهمانان از رسوم ایرانیان بوده و به این ترتیب سعی می کنیم اوقات خوشی را برای کسانی که دوستشان داریم فراهم کنیم. یکی از ارکان پذیرایی در مهمانی، تهیه دسر برای بعد از غذا است. اما، چون همیشه درگیر تهیه چند نوع غذا و رسیدگی به نظم و نظافت خانه‌مان هستیم، زمان زیادی برای تهیه دسر باقی نمی ماند. در بسیاری از اوقات هم ممکن است ندانیم که چه دسری درست کنیم و به چه موادی برای تهیه آن نیاز خواهیم داشت.در این مواقع بلد بودن طرز تهیه چند دسر ساده می تواند بسیار کمک کننده باشد. در تهیه دسر برای بعد از غذا باید به این نکته توجه داشته باشید که دسر شما طعم شیرین داشته باشد تا به هضم غذا کمک کرده و باعث ایجاد سنگینی در معده نشود.

در این‌جا با ما همراه باشید تا با چند دسر ساده و طرز تهیه آن ها آشنا شوید:

 

دسر ساده زعفرانی

دسر زعفرانی یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین دسر‌ هایی است که ‌‎می‌توانید در زمانی بسیار کم آن را تهیه کنید.

نصف پیمانه آب را در قابلمه ریخته و 2 قاشق غذاخوری ژلاتین را به آن اضافه کنید. کمی صبر کنید تا دانه‌های ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کنند. سپس قابلمه را روی حرارت شعله بسیار ملایم قرار دهید تا ژلاتین شفاف و مایع شود. در مرحله بعد، 3 لیوان شیر و 1 لیوان شکر را در ظرفی جداگانه روی حرارت قرار دهید تا جایی که کمی گرم شود. پس از آن کمی زعفران ساییده شده را به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید. به محض این‌که احساس کردید شیر در حال به جوش آمدن و قل زدن است، کمی گلاب و وانیل را به همراه ژلاتین مایع به آن اضافه کنید و اجازه دهید که مخلوط کاملا سرد شود. سپس نصف بسته خامه صبحانه را حسابی با چنگال یا همزن هم بزنید تا رقیق شود. خامه رقیق شده را به موادی که در مرحله قبل مخلوط کردید اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا یک‌دست شوند. برای مرحله آخر، کف قالب مورد نظرتان را کمی با روغن خوراکی چرب کنید و مواد را داخل قالب بریزید و اجازه دهید به مدت 4-5 ساعت داخل دمای یخچال سرد شده و شکل قالب را به خود بگیرد. پس از آن دسر شما آماده سرو است.

برای تزیین کردن دسر ساده خود می توانید مثل ژله آن را به یک ظرف دیگر منتقل کنید.

دسر زعفرانی

 

دسر ساده تارت بستنی

تارت بستنی یک دسر ایتالیایی بسیار خوشمزه است که خصوصا برای فصل های گرم بسیار دلچسب می شود. از این دسر می توانید حتی به عنوان یک عصرانه خوشمزه هم استفاده کنید.

 3 قاشق غذاخوری کره آب شده و یک فنجان (نصف کل مقدار خمیر) خمیر نان (یا خمیر شیرینی) را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس آن را روی یک ورق فویل پهن کنید و کنار بگذارید. یک پیمانه بستنی (نصف کل مقدار بستنی) را روی یک ظرف صاف به صورت یک لایه پهن کنید و آن را با بادام هندی بو داده شده که به خوبی خرد و ریز ریز شده است بپوشانید. روی بستنی و بادام ها  را مقدار باقی مانده خمیر نان بپوشانید و به مدت 2 ساعت آن را در فریزر قرار دهید تا به خوبی خودش را بگیرد. پس از آن دوباره یک لایه بستنی روی دسر اضافه کنید و مجددا به مدت 10 الی 12 ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

برای تزیین کردن این دسر، بادام هندی ها را روی دسرتان بریزید. آن را به شکل قطعات مربع شکل بریده و سرو کنید.

تارت بستنی

 

آشپزی در منزل

دسر ساده پودینگ تخم شربتی

همه ما در روزهای گرم تابستان برای جلوگیری از گرما زدگی از شربت تخم شربتی استفاده کرده ایم. تخم شربتی خواص زیادی دارد و این‌گونه نیست که فقط برای فصل گرما توصیه شود. تخم شربتی گیاهی خودرو از خانواده نعناعیان و شبیه به ریحان ولی با برگ ها و تخم‌ های ریزتر می باشد. از خواص آن می توان به کاهش وزن، کمک به درمان بیماری های تنفسی، درمان عفونت های پوستی، انتقال کلسیم به استخوان ها، کاهش فشار خون، و کمک به دفع مواد زائد بدن اشاره کرد.

با توجه که خواص متعددی که این دانه بسیار کوچک دارد، می‌ توان علاوه بر شربت برای تهیه دسر هم از آن استفاده کرد.  طرز تهیه این دسر بسیار ساده بوده و نتیجه آن بسیار خوشمزه می شود.

برای تهیه یک لیوان از این دسر بسیار ساده، نصف پیمانه توت فرنگی را در غذا ساز یا مخلوط کن به شکل پوره در بیاورید. می توانید از هر میوه دیگری هم که دوست دارید در تهیه این دسر استفاده کنید. تخم شربتی را هم جداگانه در آب خیس کنید تا پف کند و دور آن لعاب شکل بگیرد. سپس پوره میوه را با یک-چهارم پیمانه شیر، تخم شربتی، مقدار بسیار کمی وانیل، و کمی عسل برای طعم‌دار کردن دسر مخلوط کنید. می توانید به جای شیر معمولی از شیر نارگیل هم استفاده کنید تا دسر شما طعم خاص‌ تر و جدید تری داشته باشد. همچنین اگر تمایل داشتید تا دسرتان رقیق تر باشد، می توانید از شیر بیشتری استفاده کنید. روی ظرف را بپوشانید و دسر را به مدت 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید.

در نهایت روی این دسر ساده را با قطعات میوه تزیین و سرو کنید.

پودینگ تخم شربتی

 

دسر ساده ژله رنگین کمان

ژله از دسر هایی است که تقریبا در تمام مهمانی ها دیده می شود. بعضی از خانم ها برای تنوع دادن به ظاهر ژله‌شان از ریختن میوه های خرد شده در آن یا مخلوط کردن آن با کمی بستنی استفاده می‌کنند. یکی از کار هایی که با استفاده از ژله ساده می توان کرد، تهیه ژله رنگین کمانی است. برای تهیه این دسر احتیاج به بستنی ساده و چند رنگ ژله دارید.

با اولین رنگ ژله کار را آغاز کنید. نصف بسته پودر ژله را با نصف لیوان آب جوش حل کنید. سپس حدود دو-سوم این مایع را جدا کرده و کنار بگذارید، به باقی آن کمی آب سرد اضافه کنید و در قالب ژله بریزید. ظرف را داخل یخچال بگذارید تا کمی خودش را بگیرد. اجازه ندهید تا ژله کاملا بسته شود، چرا که در انتها لایه های مختلف آن از هم جدا خواهند شد. مقداری از مایع ژله را که در مرحله قبل جدا کردید با 2 قاشق غذاخوری بستنی وانیلی مخلوط کرده و خوب هم بزنید. سپس این مخلوط را روی لایه ژله ای که داخل یخچال است بریزید و مجددا در یخچال قرار دهید تا کمی خودش را بگیرد. این مراحل را برای سایر رنگ های ژله تکرار کنید. در نهایت ظرف را داخل یخچال بگذارید تا ژله کاملا خودش را بگیرد.

در زمان سرو، برای این ‎که دسر شما به خوبی از ظرف جدا شده و در بیاید، ظرف آن را کمی در آب جوش فرو ببرید.

ژله رنگین کمان

 

دسر ساده ژله میوه ای

یکی دیگر از دسر های خیلی خوشمزه و پر طرفدار برای مهمانی ها و مراسمات ژله میوه ای است. تهیه این ژله از انواع دیگر ژله های مجلسی مثل ژله رنگین کمان و ژله تزریقی زمان کمتری از شما می گیرد.

برای تهیه این مدل ژله کافی است یک رنگ ژله ساده دلخواهتان را درست کنید. درون یک ظرف خوش فرم که میخواهید ژله تان شکل آن را به خود بگیرد چند لایه میوه خرد شده مطابق سلیقه تان بریزید و سپس مایع ژله را که در مرحله قبل آماده کردید روی آن بریزید؛ ظرف را به همراه محتویاش داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا ژله به خوبی خودش را بگیرد.

ژله میوه ای

 

دسر ساده شیر برنج

شیر برنج یک دسر سنتی ایرانی است که علاوه بر دسر بعد از غذا به عنوان میان وعده و صبحانه نیز مصرف می شود. این دسر به دلیل مواد مغذی ای که در تهیه آن استفاده می شود بسیار مفید است. تهیه این دسر با کمترین میزان مواد لازم امکان پذیر است و حدودا 1 ساعت از شما زمان خواهد گرفت.

یک پیمانه برنج را از شب قبل شسته و خیس کنید تا به خوبی نرم شود و دسر شما بافت لطیفی داشته باشد. روز بعد، برنج را به همراه دو لیوان آب در قابلمه ای ریخته و روی حرارت شعله گاز قرار دهید اجازه دهید تا به جوش بیاید. زمانی که برنج جوشید و مقدار آب آن به نصف رسید، 2 لیتر شیر را اضافه کرده و مجددا اجازه دهید تا بجوشد. وقتی برنج خوب پخته و غلیظ شد، نیم پیمانه گلاب را به مخلوط شی و برنج اضافه کنید و قابلمه را از روی شعله بردارید. اجازه دهید تا دسر خنک شود؛ روی آن را با دارچین یا گل محمدی تزیین و سرو کنید.

شیر برنج

 

دسر ساده فرنی

فرنی نیز یک دسر ساده ایرانی است که خیلی راحت و در زمانی کمتر از نیم ساعت آماده می شود.

مواد لازم برای تهیه این دسر خوشمزه عبارتند از: 4 لیوان شیر، 4 قاشق غذا خوری آرد برنج، 4 قاشق غذا خوری شکر، نصف استکان آب، نصف استکان گلاب، نصف قاشق چای خوری هل سابیده شده، 1 قاشق مربا خوری زعفران دم کرده، دارچین، و خلال پسته

ابتدا شیر را درون قابلمه بریزید. سپس آرد برنج را به همراه آب، شکر، و هل اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا آرد و شکر به خوبی در شیر سرد حل شوند. مواد مخلوط شده را روی حرارت ملایم شعله گاز گذاشته و هم بزنید تا آرد برنج گلوله گلوله نشود. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مخلوط کمی غلیظ شود. در این مرحله می توانید گلاب را هم به مخلوط اضافه کنید و باز روی شعله کمی فرصت دهید تا مایع غلیظ شود. توجه کنید که فرنی شما پس از سرد شدن غلیظ تر می شود؛ بنابراین زمانی که آن را از روی گاز بر می دارید نه باید خیلی شل باشد نه خیلی سفت. دسر ساده فرنی را بلافاصله بعد از برداشتن از روی حرارت شعله داخل ظرف هایی که می خواهید دسر خود را در آن ها سرو کنید ریخته و روی آن را با زعفران، دارچین، و خلال پسته تزیین کنید.

فرنی

 

 

 

کار در خانه

این مطالب را هم بخوانید:

غذاهای جدید برای مهمانی

غذاهای نونی برای مهمانی

معرفی چند دسر مجلسی

معرفی چند دسر ساده

غذا برای ناهار

ساندویچ های خانگی

غذاهای رژیمی

ناهار خوشمزه برای مهمانی