1397/07/18

غذاهای جدید برای مهمانی

غذاهای جدید برای مهمانی

برگزاری مهمانی‌های خانوادگی و دوستانه از رسوم قدیمی ما ایرانی‌هاست. اگر ما میزبان این برنامه‌ها باشیم، برایمان مهم است که همه چیز به بهترین نحو انجام شود و در کنار بقیه به ما هم خوش بگذرد. یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های ما در هر مهمانی نحوه پذیرایی از مهمانان عزیزمان است؛ این‌که که چه غذایی سرو کنیم، به چه اندازه سرو کنیم، چه زمانی سرو کنیم، و مسائلی از این دست.

برای انتخاب غذای مهمانی گزینه‌های متعددی در بین انواع پیش‌غذا، غذای اصلی، دسر، چاشنی، و نوشیدنی وجود دارد . همیشه سرو کردن غذاهای جدید در مهمانی‌ها از جذابیت بالایی برخوردار است. همچنین این‌که بهتر است از غذاهای ناسالم و تکراری رستوران‌ها هم استفاده نکنیم. با وجود رسمی بودن و خوشمزه بودن غذاهای سنتی ایرانی، تنوع در سفره‌هایمان می‌تواند تجربه‌ای جدید و جالب برای ما و مهمانانمان باشد.

 

غذاهای جدید برای مهمانی

  1. خورش داوود پاشا

خورش داوود پاشا یک غذای ترکیه‌ای بوده و شبیه به فسنجان خودمان است. این غذا گزینه مناسبی برای تغییر ذائقه‌مان و یک غذای جدید برای مهمانی می‌باشد.

چطور خورش داوود پاشا را تهیه کنیم؟

 

مواد لازم به ازای هر نفر:

  • گوشت چرخکرده 250 گرم
  • پیاز رنده شده 1 عدد کوچک
  • پیاز نگینی سرخ کرده نصف 1 عدد
  • آرد سفید 1-2 قاشق غذاخوری
  • نعنا خشک 2 قاشق سوپ خوری
  • رب انار 1.5 قاشق سوپ خوری
  • روغن مایع مقداری برای سرخ کردن
  • زردچوبه،پودر سیر و آویشن به مقدار لازم

مراحل تهیه غذا:

  • گوشت چرخکرده را به همراه پیاز رنده شده و ادویه‌ها مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید.
  • گوشت را به صورت قلقلی شکل داده و آن‌ها را داخل روغن سرخ کنید.
  • بعد از آن‌که گوشت‌ها کمی سرخ شدند، پیاز های نگینی سرخ‌کرده و نعنا خشک و مقداری زردچوبه را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید.
  • در یک ظرف دیگر رب انار را به همراه یک پیمانه آب با آرد مخلوط کرده و مایع به دست آمده را به قابلمه اضافه کنید.
  • اجازه دهید تا مخلوط داخل قابلمه به آرامی پخته شده و جا بیفتد.
  • هنگامی که غذا پخته شد می‌توانید دانه‌های انار قرمز را برای تزیین روی آن بپاشید.

غذای جدید برای مهمانی خورش داوود پاشا

 

 

  1. رول سوخاری مرغ و ژامبون

رول سوخاری یکی از غذایی است که کوچک و بزرگ عاشق آن خواهند شد! مهم‌تر اینکه درست کردن آن بسیار ساده است و زمان و زحمت زیادی لازم نخواهد داشت. رول سوخاری مرغ و ژامبون چه در ظاهر و چه در باطن جذاب است و بدون شک زودتر از هر غذای دیگری که سر میز گذاشته شده باشد تمام می‌شود! برای تهیه این غذا با ما همراه باشید:

 

مواد لازم:

  • فیله مرغ 3 عدد
  • ژامبون 3 ورقه
  • پنیر چدار 3 ورقه
  • تخم مرغ (کمی زده شده) یک عدد
  • پودر سوخاری 2 پیمانه
  • روغن برای سرخ کردن
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
  • سیر (له شده) 2 حبه
  • پاپریکا به مقدار لازم

 

مراحل تهیه غذا:

  • گوشت‌کوب روی فیله های مرغ بکوبید تا پهن شوند. سیر له شده را روی فیله های مرغ بمالید و نمک و فلفل سیاه بزنید و پاپریکا بپاشید.
  • روی هر یک از فیله ها یک ورقه ژامبون و یک ورقه پنیر قرار دهید و آنها را رول کنید. رول های مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید
  • سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.

غذای جدید برای مهمانی رول مرغ و ژامبون

 

 

  1. خورش ترش سماق

ممکن است تا به حال اسم این غذا را نشنیده باشید. خورش ترش سماق یک غذای مازندرانی است که در عین خوشمزه بودن بسیار هم مقوی است. این غذا، همانطور که از اسمش معلوم است، مزه ترشی داشته و برای کسانی که عاشق خوراکی‌های ترش‌مزه هستند بسیار دوست‌داشتنی است.

 

مواد لازم به ازای هر نفر:

  • سینه مرغ 1 عدد
  • سبزی خورشت 15۰ گرم (اصل این غذا با سبزی مرغ ترش تهیه می‌شود، اما اگر به آن دسترسی ندارید از سبزی قورمه‌سبزی هم می‌توانید استفاده کنید)
  • پیاز 5 عدد
  • لوبیا قرمز یک سوم فنجان
  • آبغوره یک سوم فنجان
  • سماق 5 قاشق غذاخوری
  • غوره یک سوم فنجان
  • سیر 5 حبه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

  • سیرها و پیازها را ریزریز خرد کنید و داخل روغن تفت دهید.
  • سینه‌ های مرغ، نصف مقدار سماق و نمک و فلفل را اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت ۱0 الی ۱5 دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ‌ ها تغییر کند.
  • پس از تغییر رنگ مرغ‌ ها می‌ توانید لوبیاها را به همراه مقداری آب اضافه کنید و حرارت شعله را زیاد کنید تا خورشت شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت شعله را کم کنید و به مدت ۲ ساعت اجازه بدهید مواد خورشت بپزد.
  • سبزی‌ ها را به صورت کاملا ریز خرد کنید و درون روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ نمائید. سپس نیمی از سماق باقی‌مانده را به سبزی‌ های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید و بعد از روی حرارت بردارید.
  • سبزی‌ های تفت خورده را به همراه آبغوره و غوره‌ ها و مقدار باقی‌مانده سماق را به باقی مواد اضافه کنید. تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بیفتد.

دقت کنید که با وجود ترش بودن سماق، اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید غذای شما تلخ خواهد شد. بنابراین اگر می‌خواهید غذای شما بیشتر از حالت عادی ترش شود، مقدار بیشتری آب‌‌غوره استفاده کنید و به هیچ وجه میزان مصرف سماق را افزایش ندهید.

غذای جدید برای مهمانی خورش ترش سماق

 

  1. گراتن بادمجان و سیب زمینی

برای عاشقان پنیر پیتزا، این غذا تداعی کننده بهشت است. تهیه آن بسیار ساده، و نتیجه یک گراتن بسیار خوشمزه خواهد بود.

 

مواد لازم برای یک دیس:

  • بادمجان دلمه ای 4 عدد
  • سیب زمینی متوسط 4 عدد
  • پنیر پیتزا به مقدار لازم
  • گوشت چرخکرده 400 گرم
  • رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه، و آویشن به میزان لازم
  • پیاز 1 عدد متوسط
  • آرد 2 قاشق سوپ‌خوری
  • کره 20 گرم
  • شیر 2 لیوان

 

طرز تهیه:

  • بادمجان‌ها را ورقه ورقه کنید. برای رفع تندی بادمجان،روی آن نمک بپاشید و بعد از 15 دقیقه با آب سرد آن را بشویید و خشک کنید. سپس بادمجان‌ها را در روغن سرخ کنید.
  • در ظرفی دیگر، پیازهای نگینی شده را سرخ کرده و سپس گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. پس از آن، نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن، و رب را به گوشت اضافه کرده، به خوبی هم بزنید و تفت دهید تا پخته شود.
  • در یک ظرف جدید سس سفید را برای لایه‌های میانی گراتن تهیه کنید. کره را آب کرده و آرد را به آن اضافه کنید. مرتبا آرد را هم بزنید تا نسوزد. سپس شیر و مقداری نمک و فلفل را به محتویات ظرف اضافه کنید و با حرارت شعله خیلی کم هم بزنید تا مواد به خوبی و به صورت یکدست ترکیب شوند.
  • از یک ظرف پیرکس برای مرحله آخر پختن گراتن استفاده کنید.
  • داخل ظرف یک لایه بادمجان، یک لایه سس، یک لایه پنیر پیتزا، یک لایه سیب زمینی، یک لایه گوشت، و یک لایه پنیر پیتزا بچینید و به همین ظرف را تا بالا پر کنید. در آخر روی تمام مواد ظرف را با سس و پنیر بپوشانید.
  • فر را تا دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف را به مدت حدود 30 دقیقه درون آن قرار دهید تا مواد به خوبی پخته و پنیر پیتزا آب شود.

غذای جدید برای مهمانی گراتن بادمجان و سیب زمینی

 

 

در مهمانی‌ها، معمولا بعد از غذا برای مهمانان دسر سرو می‌شود. برای دسر هم مشابه غذا انتخاب‌های زیادی داریم، از انواع ژله گرفته تا انواع کیک و بستنی؛ اما چه بهتر که یک دسر هیجان انگیز و جدید تدارک ببینیم و همگی کنار هم از خوردن یک چیز جدید و خوشمزه لذت ببریم.

 

  1. دسر ماست و نارنگی با بیسکوییت شور

شاید از دیدن اسم این دسر تعجب کنید! اما مطمئن باشید که این دسر بسیار خوشمزه و سبک و برای بعد از شام مناسب است. برای صرف این دسر، ترکیب ماست را مثل یک سس روی بیسکوییت شور قرار داده و آن را میل می‌کنند. البته با دیدن مواد تشکیل دهنده این دسر جدید بیشتر هم غافلگیر خواهید شد!

 

مواد لازم برای حدود 8 نفر:

  • ماست شیرین چكیده یك بسته نیم كیلویی
  • پیازچه خرد شده یك فنجان
  • نارنگی پَر شده دو فنجان
  • ساقه كرفس تازه خرد شده یك فنجان
  • تكه‌های آناناس تازه یك و نیم فنجان
  • بیسكوئیت شور دو بسته بزرگ

 

طرز تهیه:

  • پیازچه‌ها را پاك كرده، بشویید و ریز خرد كنید.
  • نارنگی‌ها را بشویید، پوست بكنید. بعد از اینكه نارنگی را از پوست نازك آن جدا كردید، آنها را هم به چند قسمت تقسیم كنید.
  • كرفس را پاك كرده و ساقه‌های تازه‌ و نرم آن را جدا و خیس كنید و بشویید. بعد از اینكه آب آن رفت، آن را ریز خرد كنید.
  • آناناس را بشویید و بعد به مقدار لازم، از آن جدا كرده و سپس پوست بكنید و آن را به تكه‌های ریز خرد كنید.
  • اكنون همه این مواد اعم از پیازچه، كرفس، آناناس و نارنگی را با هم مخلوط كنید.
  • این مخلوط را به ماست اضافه كرده و هم بزنید.
  • سپس ماست را در ظرف مناسب بریزید و آن را داخل سینی بگذارید.
  • دور ظرف ماست، بیسكوئیت شور بچینید.

غذای جدید برای مهمانی دسر ماست و نارنگی با بیسکوییت شور

 

  1. دسر موس شکلاتی:

تقریبا همه عاشق شکلات هستند و از این‌که در مهمانی شما این دسر شکلاتی خوشمزه را میل کنند بسیار خوشحال خواهند شد. با توجه به این که این دسر در اکثر مهمانی‌ها سرو نمی‌شود، می‌توان به عنوان یک تنوع خوشمزه و یک غذای جدید برای مهمانی به آن نگاه کرد. طرز موس شکلاتی هم بسیار آسان بوده و زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.

 

مواد لازم:

  • شیر 2 پیمانه
  • پودرکاسترد یا پودر خامه 2 قاشق غذاخوری
  • شیر خشک 4 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
  • کارامل یک بسته
  • شکلات رنده شده 50 گرم
  • شکر 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • خامه 2 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

  • ابتدا برای شروع این دسر باید همه مواد به جز خامه را با هم مخلوط کرده و به هم بزنید تا شکر و سایر مواد حل شوند.
  • در ادامه مواد را روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا به غلظت کافی برسد.
  • در مرحله بعدی تهیه موس شکلاتی، خامه را به مواد اضافه کنید و سریع هم بزنید. اجازه دهید به مدت چند ثانیه روی حرارت بماند و آن گاه آن را بردارید.
  • دسر تهیه شده را در قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا کامل ببندد. قالب شما می‌تواند کاسه‌های کوچک، لیوان‌های زیبا، و یا یک ظرف بزرگ برای کل دسر باشد.
  • در پایان نیز می توانید دسر را با هر چه که دوست دارید تزیین کنید.

غذای جدید برای مهمانی دسر موس شکلاتی

 

 

  1. شیرینی پرتقال شکلاتی

پرتقال شکلاتی هم می‌تواند به عنوان دسر بعد از غذا، و هم می‌تواند برای پذیرایی‌های قبل از غذا به همراه چای استفاده شود. این دسر به سادگی آماده شده و بسیار خوشمزه و زیبا است.

 

مواد لازم:

  • پوست پرتقال 4-5 عدد
  • شکر 2 پیمانه
  • وانیل مقداری
  • شکلات تخته ای به میزان لازم
  • آب 2 پیمانه
  • شکر اضافی به میزان لازم

 

طرز تهیه:

  • پوست پرتقال‌ها را به صورت خلال‌های نازک برش زده و جدا کنید. لایه سفید پشت پوست پرتقال‌ها را جدا نکنید، چرا که در نهایت باعث نرم‌تر شدن شیرینی شما می‌شود.
  • یک قابلمه آب را جوش بیاورید، پوست پرتقال ها را درون آن ریخته و پس از 5 دقیقه آب‌کشی کنید. این کار را 3 بار تکرار کنید تا تلخی پوست پرتقال به خوبی گرفته شود.
  • پوست پرتقال‌ها را برای حدود 3 ساعت داخل آب سرد بگذارید و سپس آب‌‎کشی کنید.
  • از جوشاندن ترکیب آب و شکر، شهد درست کنید و پوست پرتقال‌ها را به مدت 40 دقیقه داخل شهد بجوشانید.
  • سپس، پرتقال‌ها را از شهد خارج کرده و داخل یک سینی بچینید و اجازه دهید تا به مدت 7-8 ساعت بمانند و خشک شوند.
  • پوست پرتقال‌های خشک شده را داخل مخلوط شکر و وانیل بغلتانید.
  • سپس، این پوست پرتقال‌ها را درون شکلات ذوب شده فرو ببرید و دوباره داخل سینی بچینید تا شکلات روی آن‌ها خشک شود.
  • این شیرینی را داخل ظرف در بسته نگهداری کنید.

غذای جدید برای مهمانی شیرینی پرتقال شکلاتی

 

 

در نهایت، آن چه که بسیار اهمیت دارد این است که شما یک روز خوب را در کنار مهمانانتان بگذرانید و زیاد خود را خسته نکنید. بنابراین طوری برنامه ریزی کنید که تمام وقت شما در آشپزخانه و صرف آشپزی نشود، تا بتوانید با انرژی زیاد در کنار مهمانانتان باشید.