1398/01/17

شام چی بپزم؟

شام چی بپزم؟

 

 

حتما برای شما هم تا به حال این سوال پیش آمده که «شام چی بپزم؟». اگر هم مسئولیت تهیه غذا در خانه معمولا بر عهده شما باشد، علاوه بر سوال قبلی با این سوال مواجه شده اید که بقیه افراد منزل از شما بپرسند برای شام چه غذایی تدارک دیده اید یا قرار است تدارک ببینید. دغدغه انتخاب غذا برای شام همیشه و در تمام خانه ها وجود داشته است. بیشتر این دغدغه از آن جایی شکل می گیرد که دوست نداریم همیشه غذای تکراری بخوریم. از طرفی، در عصر حاضر که بسیاری از خانم ها هم پا به پای دیگر اعضای خانواده خارج از منزل مشغول به کار هستند، زمان زیادی برای آشپزی برای شام باقی نمی ماند.

 

خیلی از خانم ها برای جلوگیری از اتلاف وقت برای تهیه شام، یک شب غذا را به مقدار بیشتری درست می کنند تا برای شب های بعدی هم بتوانند از آن استفاده کنند. اما این مشکل اصلی که علاقه نداشتن به خوردن غذای تکراری است را حل نمی کند. از طرفی دیگر، از نظر سلامتی می گویند که بهتر است آخر شب غذای سنگین نخوریم. یعنی بهتر است شام زودتر خورده شود و همچنین غذای سبکی هم به عنوان وعده شام انتخاب شود. این خود مشکل دیگری است، چون در غذاهای سنتی ایرانی تعداد غذاهای سبک انگشت شمار اند. و همچنان سوال «شام چی بپزم؟» برای ما مطرح است…

 

پیشنهاد ما این است که از این به بعد اگر از خودتان پرسیدید شام چی بپزم، یک غذای سبک و جدید را با بقیه اعضای خانواده تان درست کنید تا هم خستگی کارهای روزانه مانع تان نشود، هم کار ها سریع تر پیش بروند و زودتر بتوانید یک شام جدید و غیر تکراری را درست کنید. در این جا ما به شما چندین پیشنهاد متنوع می دهیم تا با خیال راحت بتوانید برای یک مدت طولانی سوال شام چی بپزم را کاملا فراموش کنید.


شام چی بپزم؟

  • انواع غذا با مرغ برای شام

 

شنیسل مرغ خانگی برای شام

شنیسل مرغ غذایی بسیار مناسب برای شام است. این غذا سرشار از پروتئین و بدون کربوهیدرات و همچنین بسیار سبک و در عین حال سیر کننده است. دیگر مزیت شنیسل مرغ این است که خیلی هم سریع می پزد. پس اگر برایتان سوال به وجود آمد که شام چی بپزم، می توانید به سراغ این غذای خوشمزه بروید.

 

مقدار مواد گفته شده در طرز تهیه این غذا برای دو نفر کافی است.

 

سینه مرغ بدون استخوان

۲۰۰ گرم

آرد سفید

۱ پیمانه

تخم مرغ

۲ عدد

شیر

۳ قاشق غذا خوری

پودر سوخاری

۱ پیمانه

سیر

۱ حبه رنده شده



برای درست کردن شنیسل مرغ:

 

۱. سینه مرغ را به وسیله گوشت کوب یا لبه غیر تیز چاقوی بزرگ بکوبید تا نازک شود. حواستان باشد آن قدر مرغ را نازک نکنید که در مراحل بعدی تهیه غذا وا برود.

با توجه به این که مقدار مواد اولیه برای ۲ نفر گفته شده است، بهتر است سینه مرغ را به دو قسمت ۱۰۰ گرمی تقسیم کنید و هرکدام را جداگانه آماده کنید.

 

۲. یک بشقاب بزرگ با عمق کم را انتخاب کنید و داخل آن آرد بریزید.

در ظرفی دیگر تخم مرغ ها را با شیر مخلوط کرده و حسابی هم بزنید تا یک دست شود.

در ظرف سوم، پودر سوخاری و سیر رنده شده را با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید.

 

۳. هر کدام از تکه های مرغ را اول در آرد فرو برده، سپس در مخلوط تخم مرغ و شیر فرو ببرید، و در مرحله آخر آن را در پودر سوخاری بغلتانید.

 

۴. داخل یک ماهیتابه روغن سرخ کردنی را داغ کنید و قطعات شنیسل را داخل آن بیندازید تا سرخ شود.

 

۵. وقتی دو طرف شنیسل شما سرخ شد، می توانید آن را به همراه دورچین مورد علاقه تان سرو کنید. دورچین شنیسل می تواند سیب زمینی سوخاری، تنوری، یا آب پز، و یا ترکیبی از سبزیجات مورد علاقه شما مثل قارچ و فلفل دلمه ای های رنگی باشد.

شام چی بپزم

مرغ کاری برای شام

مرغ کاری یکی از غذاهایی است که کمتر مورد توجه ما قرار گرفته است. این غذا می تواند یک شام سریع و خوشمزه باشد و به راحتی تهیه می شود. این غذا را می توانید با برنج یا با انواع نان میل کنید.



سینه مرغ

۱ عدد به ازای هر نفر

پیاز

۲ عدد متوسط

سس گوجه فرنگی

۵ قاشق غذا خوری

جعفری

به مقدار دلخواه

نمک و فلفل

به مقدار لازم

سیر

۴ حبه

ادویه کاری

۲ قاشق غذا خوری

خامه هم زده

۴۰۰ میلی لیتر

روغن زیتون

به مقدار لازم


برای درست کردن مرغ کاری:

 

۱. پیاز ها و سیر ها را خرد کنید  و کمی نمک و فلفل سیاه به آنها اضافه کنید و درون تابه ای بریزید. سپس کمی روغن زیتون به آن اضافه کرده و بر روی حرارت شعله ملایم قرار دهید و هم بزنید تا تفت داده شوند.

 

۲. بعد از گذشت حدود ۵ دقیقه، سس گوجه فرنگی را به همراه ادویه کاری به مواد داخل ماهیتابه اضافه کرده و باز هم بزنید. اجازه دهید تا مواد داخل ماهیتابه به مدت ۵ الی ۷ دقیقه بر روی شعله ملایم قرار گرفته تا به خوبی پخته شوند.

 

۳. سینه های مرغ را به صورت مستطیل یا مربع های کوچک خرد کرده و به آنها ادویه و نمک بزنید و به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.

 

۴. شعله را زیاد کنید و دو دقیقه صبر کنید. بعد از دو دقیقه خامه را اضافه کرده و مواد داخل ماهیتابه را به خوبی هم بزنید تا به صورت یک دست با هم دیگر ترکیب شوند. سپس اجازه دهید تا به مدت ۵ دقیقه دیگر بر روی شعله کم قرار بگیرد.

 

۵. بعد از ۵ دقیقه غذای شما برای شام آماده است و می توانید با مقداری جعفری خرد شده آن را تزیین و میل کنید.

شام چی بپزم

چیکن استروگانف برای شام

یک غذا با مرغ بسیار خوشمزه و لذیذ که از آن می توانید برای مهمانی های شام نیز استفاده کنید چیکن استراگانف است. اصلیت این غذا مربوط به کشور روسیه می باشد و بر خلاف اسم عجیب و غریب آن، بسیار با ذائقه ایرانی ها سازگار بوده و طرز تهیه آن نیز بسیار آسان است.

 

سینه مرغ

نصف عدد

قارچ

۱۵۰ گرم

پیاز

۱ عدد بزرگ

آرد

۱ قاشق غذا خوری

شیر

نصف  لیوان

روغن

۴ قاشق غذا خوری

خامه

نصف  لیوان

نمک و فلفل سیاه

به میزان لازم



برای درست کردن چیکن استروگانف:

 

۱. ابتدا پیاز ها را خرد کنید و داخل روغن به مدت دو دقیقه تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند.

 

۲. مرغ ریز ریز خرد شده را به همراه ادویه ها به داخل ماهیتابه اضافه، و به همراه پیاز سرخ کنید. برای خوش طعم تر شدن غذا می توانید کمی سیر نیز به آن اضافه کنید.

 

۳. قارچ ها را در تابه ای جدا به مدت ۲۰ دقیقه تفت دهید تا آب قارچ خشک شده و به خوبی سرخ شوند.

 

۴. سپس قارچ سرخ شده را به باقی مواد اضافه کنید و خامه را نیز روی تمام مواد داخل ماهیتابه بریزید. تمام مواد را به خوبی هم بزنید.

 

۵. شعله گاز را کم کنید و حدود ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا خامه در کنار مواد بجوشد و غلیظ شود.

 

۶. چیکن استروگانف خود را درون ظرف بریزید و روی آن را با کمی چیپس خلالی تزیین و سرو کنید.

شام چی بپزم

کتلت مرغ برای شام

کتلت یک نام آشنا در بین غذاها برای ایرانیان است. اما اکثر ما با کتلت گوشت آشنا هستیم و شاید تا به حال به سراغ کتلت مرغ نرفته باشیم. کتلت مرغ می تواند یک پیشنهاد جدید و جذاب باشد که به برنامه غذایی شما تنوع بدهد.

 

سیب زمینی

۴ عدد

سینه مرغ چرخ شده

۲۰۰ گرم

جعفری خرد شده (در صورت تمایل)

۴ قاشق غذا خوری

تخم مرغ

۱ عدد

پیاز

۱ عدد

نمک، فلفل، و زعفران

به مقدار لازم

پودر سوخاری

۱ قاشق غذا خوری

روغن

نصف پیمانه



برای تهیه کتلت مرغ:

 

۱. ابتدا سیب زمینی ها را پخته، سپس آن ها را پوست کنده و در ظرفی رنده کنید.

 

۲. پیاز ها را نیز پوست کنده، رنده کنید و به سیب زمینی ها اضافه کنید.

 

۳. تخم مرغ، نمک، فلفل، زعفران، جعفری، و مرغ کاملا چرخ شده را به مواد قبلی افزوده و آنها را خوب مخلوط کنید.

بهتر است با دست آنها را ورز دهید. در صورت استفاده از تخم مرغ، آرد یا پودر سوخاری بیشتر، کیفیت غذا پایین می آید.

 

۴. ماهیتابه ای را روی حرارت شعله گاز قرار دهید تا داغ شود و سپس روغن سرخ کردنی را اضافه کنید.

 

۵. از مخلوطی که در مرحله ۳ تهیه کردید گلوله هایی به ضخامت ۴ تا 5 سانتی متر بردارید. آرد سوخاری  را در سطح صاف پخش کنید و هر یک از گلوله ها را در این آرد بغلتانید تا کاملا به آرد آغشته شوند. گلوله ها را به صورت بیضی شکل دهید به طوری که ضخامت هر کدام 1 سانتی متر شود.

اگر کتلت ها را خیلی نازک درست کنید، هنگام سرخ کردن خرد می شوند و ظاهر خوبی پیدا نمی کنند.

 

۶. هر یک از کتلت های مرغ را آرام در روغن قرار دهید و با حرارت متوسط سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی شده و داخل آن هم پخته شود.

 

می توانید کتلت ها را با جعفری و برش های گوجه فرنگی تزئین کنید و یا به همراه سیب زمینی سرخ شده میل کنید.

شام چی بپزم


شام چی بپزم؟

  • انواع سالاد برای شام

 

سالاد سزار برای شام

این روز ها سالاد سزار طرفداران بسیاری پیدا کرده است. شاید دلیل همه محبوبیت برای این غذا این است که در عین سادگی، بسیار خوشمزه است. حتی می توان گفت دیگر هیچ کافه یا رستورانی وجود ندارد که این سالاد پر طرفدار را در منوی خود نداشته باشد.

 

شما هم می توانید یاد بگیرید این سالاد را مثل یک آشپز رستورانی در منزل خودتان تهیه کنید و اگر فکر می کردید که «امشب شام چی بپزم؟» بتوانید خیلی سریع سراغ درست کردن سالاد سزار بروید.

 

مواد لازم برای تهیه سالاد سزار:

کاهو

به مقدار لازم

نان سیر آماده یا نان تست

۲-۳ عدد

فیله مرغ

۲ عدد

پنیر پارمسان

۲ قاشق غذا خوری



۱. فیله مرغ را مزه دار کنید و با کمی پیاز (برای اینکه بوی آن گرفته شود) داخل ماهیتابه بپزید. سعی کنید پیاز را ریز ریز نکنید و به صورت چند تکه بزرگ داخل ماهیتابه قرار دهید تا بعد از پختن بتوانید به راحتی آن را از مرغ ها جدا کنید. اگر می خواهید سالاد شما کاملا رژیمی باشد، می توانید مرغ را پس از مزه دار کردن گریل کنید.

 

۲. تمام مواد را داخل ظرف سالاد بریزید و با سس سالاد سزار که در ادامه آموزش داده ایم مخلوط و نوش جان کنید.

 

مواد لازم برای تهیه سس سالاد سزار:

سیر

۳ حبه

آبلیمو

۱ قاشق غذا خوری

سس خردل

۲ قاشق غذا خوری

سس مایونز

۱ پیمانه

روغن زیتون

نصف پیمانه

پنیر پارمسان

نصف پیمانه

نمک و فلفل

یک چهارم قاشق چای خوری

سرکه سفید

۱ قاشق چای خوری

تمبر هندی

۱ قاشق چای خوری

 

برای تهیه سس سالاد سزار که مهم ترین قسمت در تهیه این سالاد است، باید از یک مخلوط کن خانگی استفاده کنید.

تمام مواد سس را داخل مخلوط کن بریزید و با دور متوسط هم بزنید تا مواد یک دست شوند. البته دقت کنید که نباید آنقدر هم بزنید که تکه‌های سیر خیلی ریز شوند.

شام چی بپزم

 

سالاد مرغ و کرنبری برای شام

باز هم درگیر این سوال شده اید که شام چی بپزم؟ پیشنهاد ما به شما این است که این بار سراغ سالاد مرغ و کرنبری بروید.

 

اگر تا به حال اسم کرنبری را نشنیده اید، نگران نباشید چون ما همه اطلاعات را به طور کامل در اختیار شما می گذاریم. میوه کرنبری در ظاهر مانند زغال اخته می باشد. این میوه در شمال اروپا و کانادا یافت می شود و طعمی ترش مزه دارد. صرف میوه کرنبری برای درمان عفونت‌های مجاری ادراری مفید است. این میوه به افزایش متابولیسم بدن و لاغری و همچنین به تنظیم فشارخون، گردش خون و سطح لیپید خون کمک می کند. کرنبری را می توانید از فروشگاه ها تهیه کنید.

 

برای آشنایی با طرز تهیه این سالاد خوشمزه و بسیار سالم، کار های زیر را انجام دهید:

 

کاهو سالادی

۲۰۰ گرم

سینه مرغ

۲۰۰ گرم

کرنبری

۴۰ گرم

بادام درختی

چند عدد

پنیر پارمسان

به میزان لازم



۱.سینه مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با نمک و فلفل و کمی پیاز داخل ماهیتابه بپزید.

 

۲. کاهو را شسته و به صورت ریز ریز خرد کنید.

 

۳. بادام درختی ها را داخل آب جوش بگذارید تا کمی نرم شود.

 

۴. کاهو، مرغ، بادام، و کرنبری ها را در ظرف ریخته و با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید. روی آن کمی پنیر پارمسان بریزید و با سس سالاد دلخواهتان میل کنید. البته پیشنهاد ما این است که سس سالاد را از دسته سس مایونز یا سس هزار جزیره انتخاب کنید.

شام چی بپزم

سالاد تبوله انار برای شام

تبوله یک سالاد لبنانی عربی است که به طور سنتی از بلغور، گوجه، خیار و جعفری ریز شده که اغلب با سیر و پیاز با روغن زیتون، آبلیمو، و نمک همراه است، تشکیل شده است.

تبوله انار هم یک نوع خوشمزه از این سالاد است که ما آن را به شما یاد می دهیم.

 

جعفری ریز خرده شده

۲.۵ پیمانه

پیازچه یا پیاز بنفش نگینی شده

نصف پیمانه

گوجه فرنگی

۱ عدد

بلغور

یک چهارم پیمانه

نعنا

نصف پیمانه

دانه انار

به میزان دلخواه

آب لیمو

یک چهارم پیمانه

روغن زیتون

نصف پیمانه

رب انار

یک سوم پیمانه

نمک و فلفل

به میزان لازم

کاهو

برای تزیین

 

برای تهیه سالاد تبوله با انار:


۱. جعفری که برای تهیه تبوله انتخاب می‌شود باید تازه، ساقه‌های نازک و جوان داشته باشد که به صورت ریز خرد می‌شود.

۲. بلغور را حدود دو ساعت قبل در آب ولرم و مقداری آب لیموی تازه خیس کنید. هر چه دانه‌ های بلغور ریز تر باشد بهتر است.

۳. در یک کاسه بزرگ بلغور خیس خورده، آبلیموی تازه، و گوجه نگینی و ریز خرد شده را مخلوط کنید، بدون این که هم بزنید. پیازچه یا پیاز بنفش که ریز خرده شده را به همراه نعنا به آنها اضافه کنید، ولی همچنان هم نزنید. مواد در این مرحله فقط به صورت طبقه طبقه روی بقیه هم می‌گیرند. در آخر، جعفری خرد شده را روی تمام مواد بریزید.

۴. در ظرف را بپوشانید و بگذارید تا چند ساعت در یخچال بماند. قبل از سرو، دانه‌های انار، روغن زیتون، نمک، فلفل، و رب انار را اضافه کرده و همه‌ی مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.

۵. در یک دیس بزرگ برگ‌ های کاهو را بچینید و سالاد تبوله را روی برگ‌ های کاهو ریخته با دانه‌ های انار تزیین کنید.

 

شام چی بپزم

 

 

این مطالب را هم بخوانید:

غذاهای جدید برای مهمانی

غذاهای نونی برای مهمانی

معرفی چند دسر مجلسی

معرفی چند دسر ساده

غذا برای ناهار

ساندویچ های خانگی

غذاهای رژیمی

ناهار خوشمزه برای مهمانی